door Emilie Egberts

Sommigen kijken er al jaren naar uit en kunnen niet wachten om eindelijk op kamers te gaan! Anderen vinden het leuk maar ook heel spannend…. Logisch, je weet immers niet precies wat je te wachten staat, hoe het is om echt in je nieuwe studentenstad te wonen, op kamers te gaan en om in de collegebanken voor je nieuwe studie te zitten!

En waar de één dit gevoel van spanning weer van zich af kan zetten, zit de ander enorm tegen de start van een nieuw school/studiejaar aan te hikken. Omdat het erg onzeker maakt. Soms kan het startmoment dan maar beter voorbij zijn, zodat je je in de nieuwigheid kunt verdrinken en geen tijd hebt om langer over de onzekerheden en spannende momenten na te denken.

Wat kan je nou nog meer doen om spanning en onzekerheid weg te nemen?

Hierbij enkele tips:
• Probeer je netwerk van mensen die in dezelfde stad gaan studeren of al studeren in kaart te brengen. Studenten vinden het hartstikke leuk om in de zomer een aankomend student alvast wat dingen in hun studentenstad te laten zien.
• Plan een dagje met een vriend/vriendin of ouder om een museum in je nieuwe stad te bezoeken en een hapje te eten. Zo kan je de sfeer proeven en de stad alvast als een beetje als bezoeker leren kennen.
• Huur een dagje een fiets met een vriend/vriendin om je nieuwe studentenstad te leren kennen.
• Op internet kan je heel veel vinden over studentenverenigingen, sportverenigingen, muziek- en toneelverenigingen en allerlei andere verenigingsverbanden waar je als student nieuwe mensen kan leren kennen. Veel van deze verenigingen hebben een website en sommigen zullen ook in de vakantie (telefonisch) bereikbaar zijn. Het kan helpen om je alvast in te schrijven of een plan te maken, zodat je wat meer uitzicht hebt op sociale activiteiten naast je studie.
• Last but not least: je leert de stad en haar mogelijkheden het beste kennen door mee te doen met de introductiedagen. Vergeet je niet in te schrijven!

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken