Hoe leuk kan het zijn. Laatst ontmoette ik met carnaval Alexander die ik 10 jaar geleden begeleidde bij zijn zoektocht naar de juiste studie. Inmiddels is hij afgestudeerd en aan het werk. Ik was benieuwd hoe de afgelopen jaren waren verlopen.

Hij kwam bij me toen hij gestopt was met de studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. Hij was nog heel erg jong, had een prima eindexamen gymnasium gedaan, maar voelde zich helemaal niet thuis in deze academische studie. Na het studiekeuzetraject koos hij voor de HBO studie Technische Bedrijfskunde.  

Hoewel Alexander vond dat hij met de theoretische vakken ‘onder zijn niveau’ werkte, merkte hij ook dat hij heel veel leerde van de praktijkopdrachten en stages. Hij vond de opleiding erg interessant en het ging hem goed af. Hij stelde zijn studie zo samen dat hij extra stages kon lopen. In de periode van zijn afstudeerstage werd hij zodanig geprikkeld dat hij besloot om verder te leren.

Hij koos voor de master Management van Nyenrode University in Breukelen. Een internationale studie, waarbij je ook verplicht werd om daar ook te gaan wonen. Dit was voor Alexander een geweldige tijd waar hij met heel veel plezier op terug kijkt. Nu was hij wel toe aan een academische studie. Hij werd hier meer uitgedaagd, moest hard werken, en merkte dat hij zich ook op het persoonlijke vlak ontwikkelde. Op zoek naar een traineeship bij een technisch bedrijf is hij gestart bij Van den Heuvel Aannemingsbedrijf in Kabels en Leidingen. Hij houdt zich hier bezig met tenderen van grote projecten, dat wil zeggen het binnen halen van opdrachten en vervolgens het proces managen van de uitvoering daarvan.

Terugkijkend concludeert hij dat de door hem bewandelde route via het HBO voor hem de juiste was. Inmiddels is hij al een paar jaar met veel plezier aan het werk en nog lang niet uitgeleerd!

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken