Afgelopen zomer waren we bij vrienden. Zij hebben een hotel in Lochem. Prachtige grote voortuin, lange oprijlaan, mooie tuin met groentetuin en heerlijke lichte kamers. Het was halverwege de middag en wij dronken een kop thee op het terras. Meteen viel ons op dat er iets veranderd was. In de tuin stond een kunstwerk: 2 grote kubussen die op elkaar gestapeld waren. Wij waren meteen gecharmeerd van het kunstwerk en vroegen waar zij het beeld vandaan hadden. Zij gaven ons het adres van de kunstenaar en 2 weken later zaten we bij hem aan de koffie.

Han Lammers, zo heet de kunstenaar, heeft een aantal vakopleidingen gevolgd en jaren als loodgieter gewerkt. Sinds een aantal jaar werkt hij naast zijn baan als loodgieter ook als beeldend kunstenaar. Hij is een autodidact, heeft zichzelf alles aangeleerd.

Zijn kunstwerken zijn gemaakt van zink, een materiaal waar hij als loodgieter jaren mee gewerkt heeft. Hij kent het materiaal door en door en hij kent de mogelijkheden.

Naast het werken met zink, heeft Lammers nog een passie, namelijk wiskunde. Dit heeft hij weten te combineren met zijn beeldende werken. Achter al zijn werken gaat een geometrische vorm of een wiskundige formule schuil.

Waarom vertel ik dit? Wanneer je tijdens en/of na je studie in aanraking komt met nieuwe ideeën en interessante mensen en je maakt gebruik van je creativiteit en je doorzettingsvermogen, dan kun je nog alle kanten op en een mooie draai geven aan je carrière. Hoe mooi is dat? Dus: studiekeuze belangrijk, maar er blijven nog genoeg mogelijkheden open na je keuze.

En wat leverde ons bezoek op? Wij waren gefascineerd door zijn werk en dit pronkstuk siert inmiddels onze tuin.

Als jij weet op welke formule dit beeld is gestoeld, mag je mij voor zaterdag, 15 december een mail of app sturen met je antwoord en je adres. Uit de goede antwoorden trek ik een winnaar. Hij of zij ontvangt een presentje.

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken