In de komende maanden zijn er weer veel open dagen.

Voor studiekiezers in het examenjaar is dit een laatste mogelijkheid om zich  -vóór 1 mei-  te oriënteren op studies. Voor scholieren in het voorlaatste jaar is dit een mooie periode voor een eerste oriëntatie op opleidingen en om sfeer te proeven op een Hogeschool of Universiteit.

Het is zinvol om je goed voor te bereiden op een Open Dag.

Vraag je dus van tevoren eerst af: wat wil je eruit halen? Selecteer vooraf bij welke studies je wilt gaan kijken en lees alvast wat inhoudelijke informatie op internet. Vervolgens bedenk je welke aanvullende informatie je wilt krijgen.

Dat kan een inhoudelijke vraag over de opleiding zijn (bijvoorbeeld: zijn er vakken die in het Engels worden gegeven), maar ook iets wat jij persoonlijk belangrijk vindt, bijvoorbeeld: is er veel structuur en begeleiding?

Schrijf je vragen op en maak ook notities op de dag zelf. Je kunt deze dan later nog eens teruglezen en per opleiding vergelijken.

Behalve het bezoeken van een opleidingspresentatie is het zinvol om op de open dag met studenten te praten; vaak is er een infomarkt die bemand wordt door studenten van de opleiding. Zij kunnen jou veel vertellen over hun ervaringen. Op zo’n infomarkt zie je misschien ook -voor jou nog- onbekende studies: maak daar eens een praatje en neem informatie mee naar huis.

Wanneer je al je informatie hebt verzameld, loop dan nog eens rustig door het gebouw: zie je jezelf hier later rondlopen? En neem hierna ook eens een kijkje in de betreffende stad.

Een open dag is een eerste praktische oriëntatie. Mocht je een goede eerste indruk hebben gekregen, dan is er daarna nog veel werk aan de winkel: uitzoeken welke vakken je nu precies het eerste jaar krijgt, welke specialisaties er zijn etc.  Ga bij de studies die je echt interessant vindt in een volgend stadium meelopen of proefstuderen: ervaren hoe het is om een college bij te wonen of een inhoudelijke casus uit te werken.

Lees hier wanneer er de komende tijd open dagen zijn.

 

 

 

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken