door Alice Boreel

In De avonturen van Alice in Wonderland van Lewis Carroll, ontmoet Alice een kat die in een boom zit. Ze vraagt hem: “Kun je me alsjeblieft vertellen welke kant ik op moet?” “Dat hangt er helemaal vanaf waar je heen wilt”, zei de Kat. “Dat kan me niet zoveel schelen”, antwoordde Alice. “Dan maakt het ook niet uit waar je heen gaat”, zei de Kat.

Zo is het ook met Open Dagen. Als je nog geen idee hebt waar je heen wilt, loop je op zo’n dag waarschijnlijk vrij doelloos rond. Grote kans dat je na afloop met een tasje vol flyers en pennen naar huis gaat en nog steeds niet weet welke studie iets voor jou zou kunnen zijn.

Hoe ga je doelgericht naar een Open Dag?

Begin met je richting te bepalen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld op te schrijven wat jij leuke vakken vindt op school en waar je goed in bent. Vraag ook aan vrienden en familie waar zij jou goed in vinden. Doe interessetesten op internet. Als blijkt dat jij vooral warm loopt voor opleidingen en beroepen in de economische hoek, dan kijk je op de website van Studiekeuze123 welke studies daarbij passen. Schrijf je daarna in voor de Open Dag van een Universiteit of Hogeschool waar deze studies worden aangeboden.

Nu je weet welke studies je wilt gaan bekijken op de Open Dag, heb je daar natuurlijk vragen over. Vul deze vragenlijst aan met alles wat jij verder nog wilt weten.

Eenmaal thuis is het slim om een kort verslag te maken van de Open Dag. Wat weet je nu over de inhoud van de opleidingen? Hoe vond je de sfeer? Zo kun je de studies die jou interesseren met elkaar vergelijken. En bepalen in welke studies je je verder wilt verdiepen om je uiteindelijke keuze te kunnen maken.

 

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken