Gelukkig zijn de ergste Corona perikelen voorbij en kiezen de meeste onderwijsinstellingen om hun deuren weer te openen voor de Open Dagen.

Eén voordeel van de afgelopen periode is dat de hogescholen en universiteiten naast de fysieke kennismakingsrondes veel beter digitaal georganiseerd zijn dan vroeger. Online valt er al heel veel informatie te ontdekken zoals de campus virtueel bezoeken, chatten met studenten, informatieve filmpjes, Q&A over diverse onderwerpen en studies en webinars. ‘Live’ toegankelijk zijn meestal nu de bachelorweken/dagen, proefstuderen oftewel ‘een dag een student’.

Waarom zijn open dagen belangrijk om te bezoeken?

Als je je al enigszins georiënteerd hebt en je weet ongeveer welke richting je op wilt maar je twijfelt nog tussen een paar studies is dit de ideale manier om je keuze te verfijnen. Of je hebt al een studie gekozen maar je twijfelt over de stad waar je wilt gaan studeren. Dit is het moment om de sfeer van de stad, de omgeving, het gebouw, de ruimtes en de proefcolleges te ervaren.

Hoe bereid je je voor op de open dag?

Allereerst: schrijf je zo snel mogelijk in, de capaciteit is beperkt en deze dagen worden meer en meer bezocht (ook met ouders). Wil je meerdere steden of onderwijsinstellingen bezoeken maak dan een goede planning en zet ze in je agenda.

Bedenk van tevoren vragen die je tijdens de presentatie wilt stellen zoals over de inhoud van de studie, het aantal contacturen, de samenstelling van het programma, welke masters erop aansluiten en/of in welke beroepscategorie je uiteindelijk terecht kunt komen.

Het leukste van alles is dat je op zo’n dag ook met de studenten, medewerkers en studieadviseurs kunt praten.

Vragen over huisvesting, het bruisende studentenleven en wat de stad nog meer te bieden heeft kunnen allemaal bijdragen tot een overwogen keuze!

Waar vind ik de data van de open dagen?

Op Studiekeuze123 vind je een informatieve kalender.

Ook op Bachelors.nl kun je de data vinden.

En natuurlijk op de websites van de universiteiten en hogescholen die je graag wil bezoeken!

Hier nog wat artikelen over hoe je je het beste kan voorbereiden op de open dagen:

https://www.examenoverzicht.nl/examen-informatie/vervolgstudie/open-dagen

https://www.hbostart.nl/hoe-helpen-open-dagen/

https://www.studiekeuze123.nl/nieuws/een-open-dag-hoe-pak-je-dat-nou-aan

https://www.studiekeuze123.nl/wat-ga-jij-kiezen/studie-kiezen/hoe-bereid-ik-me-voor-op-een-open-dag

Kom je er niet uit? Dan ben je altijd welkom bij één van onze coaches.

Succes en veel plezier!

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken