Ontwapenend

Als studiekeuzecoach heb ik het geluk dat ik voor een periode naast een jongere mag staan. Ik mag meekijken in hun wereld vol twijfels, onzekerheden, bescheidenheid, bravoure, enthousiasme, inspiratie, motivatie, angst en overtuigingen.

Ik raak ontroerd van hun zoekende houding en hun openlijk niet weten. De wijsheid die ze laten zien bewonder ik. Ze brengen frisheid en zijn ontwapend. Kortom: ik ben dol op de jongeren die ik coach!

 

Meereizen

Ik leer ze niet alleen kennen, ik zie ze ook groeien. Gemiddeld genomen ziet dit proces er als volgt uit: Onzeker en afwachtend komen ze binnen. Al snel geven zij zich over aan het traject, openen zich meer en worden verwachtingsvoller. Zelfbewuster komen zij meer in hun kracht. Zodra hun inspiratie is aangeraakt is er opluchting en nog meer interne motivatie. Uiteindelijk neem ik afscheid van een geïnspireerde, gemotiveerde, zelfbewuste aanstaande student.

 

Houd mij op de hoogte

Vol verwachting stappen de jongeren bij mij de deur uit. Zij zijn klaar voor hun volgende stap. Op naar een nieuw leven en naar nog veel meer groei. Ook ik ben vol verwachting. Benieuwd hoe de keuze zal uitpakken. “Houd mij op de hoogte”, druk ik hen op het hart. Ontzettend leuk dat sommigen inderdaad zo nu en dan een update sturen. Kleine inkijkjes in hun jaar. Van de meesten hoor ik niet veel meer. Logisch: zij zijn ondergedompeld in hun nieuwe bestaan.

 

Na een jaar

Vanuit Studiekeuze Op Maat benaderen we de studenten na een jaar weer. We vragen hen: Hoe is je jaar geweest? Hoe kijk je nu naar je studie? Hoe kijk je terug op je keuze? Het is erg leuk om te horen hoe het de jongeren is vergaan. Zo leuk om te horen of ze op een passende plek terecht zijn gekomen en hoe ze het daar hebben.

 

Studieverhalen

We vragen de studenten hun verhaal over hun studie en hun keuze op papier te zetten. Deze Studieverhalen plaatsen we op onze website. Leuk voor ons als coach om te lezen. Belangrijker nog: een mooie verzameling insight ervaringen van zeer uiteenlopende studies.  Een bron van inspiratie voor de nieuwe studiekiezers.

 

Heeft uw zoon of dochter ook hulp nodig bij het kiezen van een studie? Neem, ter oriëntatie, gerust contact op met een van onze coaches.

Heeft deze blog je geïnspireerd om jongeren te coachen? Laten we kennismaken.

 

Tweewekelijks deze blog in je mail? Meld je aan

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken