Heel wat gesprekken deze paar weken gaan over de deadline van 1 mei, met de nodige spanning die daarbij komt kijken, want hoe zit het nu precies?! Hopelijk geeft deze blog meer helderheid en… stressreductie!

De deadline van 1 mei is voor de meeste aankomende studenten en hun ouders wel bekend. Voor die dag dien je je ingeschreven te hebben voor een of meer studies die jij overweegt. En daar ligt precies de nuance die dan weer minder bekend is.

Voor 1 mei schrijf je je in voor maximaal 4 studies. Dat doe je bij studielink (NB: je hebt een digiD nodig om je daar in te kunnen schrijven. Heb je die nog niet? Vraag hem direct aan, het duurt enkele dagen voordat die binnen is!!)

Je mag je voor maximaal 4 studies inschrijven. Je hoeft de definitieve keuze dus nog niet gemaakt te hebben voor 1 mei. Je kunt je na 1 mei verder oriënteren op de studies om een definitieve keuze te kunnen maken. Het is zelfs zo dat je, mocht je op nog een andere studie stuiten, je je daar ook nog voor in kan schrijven na 1 mei, hoewel er dan wel voorwaarden aan verbonden kunnen worden.

Je hebt dan nog tot 1 september om je uit te schrijven voor die studies die je niet gaat doen.

Als je al ingeschreven staat voor een opleiding, maar je overweegt te veranderen van studie, kan dat ook nog na 1 mei.

Dit alles betekent niet dat je achterover kan gaan zitten, neem de tijd om je te verdiepen in de opleidingen, een belangrijke keuze als de studiekeuze maak je niet in een dag.

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken