We staan op de drempel van 2020. De coaches van StudiekeuzeOpMaat wensen alle eindexamenkandidaten en studenten een heel succesvol en mooi nieuwjaar!

Een paar punten om juist nu bij stil te staan:

Voor de studiekeuze-kiezers: Als je een studie overweegt waarvoor een Numerus Fixus geldt, vergeet dan niet om je vòòr 15 januari aan te melden. Je kunt je altijd later nog terugtrekken, maar je kan je na 15 januari niet meer voor deze studies aanmelden. Voor alle informatie over Numerus Fixus opleidingen (HBO en Universitair), kijk op Studiekeuze123.

Voor eerstejaars studenten met nog weinig studiepunten: Vraag je af waarom het niet is gelukt om al je tentamens te halen.
– Is de studie te zwaar voor je?
– Had je te veel afleiding?
– Valt de studie-inhoud je tegen?
– Vind je het lastig om in een nieuwe structuur te studeren?

Wanneer je voor 1 februari stopt met je studie hoef je je eventueel aanvullende beurs en je reisproduct (OV) niet terug te betalen aan DUO. Dit wordt de 1-februariregeling genoemd. Een eventuele lening moet wel worden terug betaald.
– Als je niet gelukkig bent met je huidige studie, dan kan je de komende maanden misschien het beste een time-out nemen en je opnieuw oriënteren op een beter passende vervolgstudie, of op een andere toekomst.
– Als je wel het idee hebt dat je de juiste studiekeuze hebt gemaakt, dan zijn er 2 mogelijkheden: òf je stort je de komende maanden met al je energie op je studie zodat je genoeg studiepunten haalt om door te mogen gaan met deze studie, òf je schrijft je voor 1 februari uit, zodat je je opnieuw kan inschrijven voor het komend studiejaar.

Heel veel wijsheid gewenst bij deze beslissingen. En weet dat de coaches van StudiekeuzOpMaat ook bij dit soort vragen begeleiding kunnen bieden.

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken