Vorige week maakte ik kennis met Cathrien Ruoff, Industrieel Ontwerper en werkzaam bij de Hogeschool van Amsterdam.  Zij is een bevlogen programmamaker en hoofd van de minor: “Wereld van Verpakken”Het was nuttig om van haar te horen waarom het zo belangrijk is een goede minorkeuze te maken en wat het je kan opleveren.

Even een opfrisser:

Wat is een minor?

Elke studie aan een hogeschool of universiteit biedt de mogelijkheid om een deel van je studie zelf in te vullen middels een minor. Een minor is een programma van een half jaar in totaal 30 European Credits (EC). Je kunt je studie verbreden of verdiepen door bijvoorbeeld een minor te volgen bij een andere opleiding. Je werkt dan aan een nieuw onderwerp, in een nieuwe context en vaak in multidisciplinaire groepen. Ook is het mogelijk te studeren bij een andere hogeschool of universiteit dan waar je nu studeert, zelfs in het buitenland.

Waarom ben ik zo enthousiast over deze minor:

Studenten uit alle richtingen zijn welkom

Ben je HBO-student en op zoek naar een minor die in februari start? Dan kun je, ongeacht je opleiding, inschrijven voor de minor Wereld van Verpakken in Amsterdam. Je zou er misschien niet zo snel aan denken om een minor te volgen aan een technische faculteit omdat de angst altijd bestaat dat je voorkennis niet toereikend is . Toch is dit programma speciaal bedacht voor studenten uit alle richtingen.

Actueel

Veel jonge mensen willen een bijdrage leveren aan de wereld van morgen, dit zou een manier kunnen zijn.

Verpakkingen zijn dagelijks in het nieuws, denk aan berichten over de plasticsoep, zwerfafval, grondstoffenschaarste, voedselveiligheid en afval. Ze hebben een slecht imago. Waarom eigenlijk, is dat terecht? Ze kunnen immers productverspilling tegengaan? Ze verleiden ons een product aan te schaffen, ze maken de inhoud bruikbaar. Verpakkingen bieden kansen om duurzamer en gemakkelijker te leven, maar veroorzaken ook problemen. En daar willen we oplossingen voor bedenken, ze zó ontwerpen dat  ‘de Aarde’ ermee instemt.

Ben jij gedreven om hieraan bij te dragen?

Werken met en bij echte bedrijven

Je leert samenwerken met studenten van alle mogelijke richtingen op het thema circulair. Straks in je eerste baan gaat dat ook zo, het is handig om daar alvast eens mee te experimenteren in een veilige omgeving. Je leert wat jouw bijdrage kan zijn!

In het onderwijs werk je met bedrijven die circulaire verpakkingsvraagstukken hebben. Bedrijven moeten van alles, het ontbreekt ze aan tijd en vooral aan kennis. Ze zijn dus nieuwsgierig naar duurzame verpakkingsoplossingen voor hun producten, bedacht door jonge HBO’ers.

Verdiepen, verbreden en CV

Een minor kan een kans zijn om te verdiepen door bijvoorbeeld nog meer van een onderwerp af te weten, of je te verbreden. Voor technische studenten kan dit een kans zijn om zich  te verdiepen  en voor studenten die uit een hele andere hoek komen  om zich te verbreden.

Je maakt sprongen in je professionaliteit in deze leeromgeving. En dat maakt dat je vol vertrouwen en met veel ideeën op zak, je laatste jaar studie start en aankunt. Daarna heb je een CV waarop staat dat  je een minor bij de faculteit Techniek hebt gevolgd, en ja, dat scoort!

Wil je meer weten?

Kijk dan naar dit leuke filmpje:

W E R E L D  V A N  V E R P A K K E N >

Aanmelden

Op de site https://www.kiesopmaat.nl  is deze en heel veel andere interessante minoren te vinden.

Aanmelden voor minoren die starten in februari kan vanaf 31 oktober

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken