Wat heeft speelgoed met studiekeuze te maken?
“Waar speelde je graag mee toen je nog op de basisschool zat en wat vond je er zo leuk aan?”, is een van de vragen die ik mijn studiekiezers stel. Soms krijg ik een verbaasde reactie: “Wat heeft speelgoed met studiekeuze te maken?”, maar meestal volgt er een leuk gesprek over knutselen, barbies mooi aankleden, gamen, buiten ravotten of eindeloos Stratego spelen. Niet alleen praten we over welk speelgoed favoriet was, maar ook over hoe je ermee speelde.

Speelde je Monopoly voor de gezelligheid of om te winnen?
Was je iemand die precies volgens de gebruiksaanwijzing een Lego voertuig in elkaar zette om dat vervolgens netjes in de kast te plaatsen naast je andere bouwwerken? Of gooide je alle steentjes door elkaar en bouwde je er steeds een andere fantasie constructie mee? In het eerste geval hou je misschien van orde en structuur, in het tweede meer van vrijheid en creativiteit.
Speelde je Monopoly voor de gezelligheid en ben je graag samen met mensen of speelde je het om met een uitgekiende strategie te winnen en ben je heel resultaatgericht? Zaten jouw poppen meestal keurig in een rijtje ‘op school’ en wilde je ze graag iets uitleggen of was je vooral bezig ze te verzorgen, met ze te wandelen in de poppenwagen en vind je het fijn om voor mensen te zorgen?

Wat je als kind graag deed, zegt iets over je talenten
Waar je vroeger graag mee speelde is op de middelbare school misschien op de achtergrond geraakt. Je hebt er geen tijd meer voor en je vindt jezelf er te oud voor. Er zijn andere dingen voor in de plaats gekomen, je hebt het druk met school, vrienden, baantjes en hobby’s. Er zijn zoveel invloeden van je omgeving die je bezighouden dat er weinig ruimte meer is voor de spontaniteit van het kinderspel.
Toch kan je favoriete speelgoed en wat je het liefste deed als kind veel zeggen over de talenten die je hebt. En als je je talenten kent, kan dat je helpen bij het kiezen van een passende studie.

Wil je meer weten over wat jouw talenten zeggen over je studiekeuze?
Neem dan eens contact op met een van onze coaches bij jou in de buurt voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij werken behalve met een Talentenfeedback en een Interessetest (ABIV) ook met de Persoonlijke Profiel Analyse (DISC) die heel snel een mooi herkenbaar inzicht geeft in jouw talenten, motivatie en voorkeursgedrag.

Wil jij hulp bij het maken van de juiste studiekeuze? Hier vind je meer informatie.
Wil je contact met een van onze coaches? Klik op deze link: overzicht studiekeuzecoaches.

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken