ERVARINGEN

HBO Leisure and Eventmanagement, Breda University of applied sciences (BUas)

Bente Hamel

Met welke reden ben je het studiekeuzetraject begonnen?
Na helaas een jaar verloren te hebben aan een verkeerde studiekeuze besloot ik dat ik koste wat het kost wilde voorkomen dat ik opnieuw de verkeerde keuze zou maken. Daarom ben ik vol goede moed aan dit tudiekeuzetraject begonnen.

Wat kwam er uit het traject?
Omdat er niet alleen wordt gekeken naar je interesses en hobby’s maar ook naar je manier van werken en functioneren, kijk je op een andere manier naar jouw studiekeuze. Na vele goede gesprekken over mijn sterktes en zwaktes kwamen mijn studiekeuzecoach en ik tot de conclusie dat een hele praktische studie bij mij past. Veel werken met medestudenten, creatieve projecten en vrijheid in de studie klonk als muziek in mijn oren. Met dit in ons achterhoofd is mijn studiekeuzecoach op zoek gegaan naar studies die bij mij passen. Uiteindelijk kwam hier een nummer één uit namelijk ‘Leisure and Events Management’ op de Breda University.

Waar gaat de studie over die je gekozen hebt?
Op deze studie leer je hoe je belevenissen creëert die mensen bijblijven. Na je afstuderen ben je in staat om betekenisvolle vrijetijdsproducten te bedenken, te organiseren en je weet het ook tot een succes te maken. Je leert het in de praktijk en bouwt meteen aan je netwerk.

Wat vind je leuk aan je studie?
Leisure and Events Management is een leuke studie omdat het de perfecte combinatie biedt voor mij van creativiteit en zakelijk inzicht. Je leert hoe je boeiende en onvergetelijke evenementen kunt organiseren, waarbij je je passie voor gastvrijheid en entertainment kunt uitleven. Bovendien biedt deze studie veel praktijkervaring, waardoor je direct kunt zien hoe jouw ideeën tot leven komen en impact hebben op mensen.

Wat vind je minder?
Elke drie weken is er een deadline van een (nieuw) project, dit is best pittig. Je moet continue willen werken en aan staan, anders kom je er niet. Hierom kan het studeren van evenementen veeleisend zijn.

Hoe gaat het met je studie?
Heel erg goed! Ik merk dat ik gepassioneerd ben over het vakgebied en oprechte interesse toon in het organiseren van evenementen. Ik heb mijn propedeuse op zak en ga met een goed gevoel naar jaar twee.

In hoeverre voel je je op je plek in de studie/ hoe kijk je terug op je keuze?
De studie Leisure and Events Management is de perfecte match voor mij, omdat het mijn passie voor creativiteit combineert met mijn organisatorische vaardigheden. Ik voel me volledig in mijn element wanneer ik de kans krijg om unieke evenementen te organiseren en mensen een onvergetelijke ervaring te bieden. De dynamiek en uitdagingen van deze branche geven mij energie. Bovendien ben ik omringd door gelijkgestemde medestudenten en docenten die mijn enthousiasme delen en daardoor motiveren.

MEER ERVARINGEN

Informatiekunde, Universiteit Utrecht

Eise de Vries

Biologie/Life Science & Technology
Rijksuniversiteit Groningen

Huib de Jong

Industrieel Ontwerpen
Technische Universiteit Delft

Paula van den Boer