ERVARINGEN

Econometrie, Rijksuniversiteit Groningen

Femke Schat

Met welke reden ben je het studiekeuzetraject begonnen? De belangrijkste reden dat ik ben begonnen aan het studiekeuzetraject is dat ik het moeilijk vond om tussen al die studies de juiste te kiezen. Het is makkelijk om het overzicht te verliezen tussen al die, soms op elkaar lijkende, studies en het blijft een hele belangrijke keuze. Ik merkte dat ik wist wat ik interessant vond maar niet wist in welke studie(s) ik dat precies vinden kon. Het was fijn om door middel van bijvoorbeeld karaktereigenschappen en interesses naast elkaar te zetten een gegronde keuze te maken.

Wat kwam er uit het traject? Uit het traject kwam bovenaan de studie Econometrie. Deze werd gevolgd door andere technische, maar ook wat economische, studies zoals Technische Bedrijfskunde. Ik heb toen Econometrie gekozen om te studeren.

Waar gaat de studie over die je gekozen hebt? Bij de studie komt veel wiskunde en modelleren kijken, wat vooral toegepast wordt op economische problemen. Dus door middel van programmeren en statistische technieken probeer je verbanden in de economie te ontdekken, voorspellingen te doen of bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Wat vind je leuk aan je studie? Ik vond op de middelbare school wiskunde altijd al heel interessant en vind het leuk dat het bij deze studie op een wat hoger niveau is en dus ook wat uitdagender kan zijn. Ook vind ik economische problemen interessant dus vind ik het boeiend dat Econometrie daar naar kijkt op een toegepaste manier. Tegenwoordig komt er ook wat meer data bij de studie kijken, wat denk ik nuttig kan zijn in de toekomst.

Wat vind je minder? Wat ik minder aan de studie vind is dat het heel theoretisch kan zijn. Dat is vaak moeilijk in te schatten van te voren bij een studie maar ik had het leuker gevonden als er wat meer praktijk bij de studie had gezeten.

Hoe gaat het met je studie? De studie is goed gegaan en heb hem net afgerond na 3 jaar.

In hoeverre voel je je op je plek in de studie/ hoe kijk je terug op je keuze? Ondanks het theoretische denk ik dat het de juiste studie voor mij was. Ik kon het wiskundige gedeelte toepassen, wat ik heel leuk vond en het was ook wat uitdagender dan veel andere studies wat het voor mij ook wat interessanter maakte. Het traject heeft me ontzettend geholpen bij het maken van mijn studiekeuze.

MEER ERVARINGEN

Econometrie & Operationele Research, Erasmus Universiteit Rotterdam

Sjoerd Baardman

Bèta Gamma, Universiteit van Amsterdam
Utrecht

Marit van den Helder

Vastgoed en Makelaardij, Hanze Hogeschool
Utrecht

Sofia Cola