ERVARINGEN

Business Innovation - Avans Hogeschool

Nienke Calis

Met welke reden ben je het studiekeuzetraject begonnen?
Toen ik in V6 nog steeds niet het gevoel had dat ik een studie had gevonden waar ik echt warm van werd, heb ik aangeklopt bij StudiekeuzeOpMaat. Ik vond het erg belangrijk dat ik een weloverwogen keuze zou maken, zo zit ik in elkaar. Ik had het gevoel dat de gestructureerde aanpak van het traject van StudiekeuzeOpMaat mij hierbij zou helpen. Dat ik in ieder geval niet 'zo maar' ergens aan zou beginnen. 

Wat kwam er uit het traject?
Na de kennismaking ben ik zo snel mogelijk aan de slag gegaan, de tijd drong nog niet maar dat voelde natuurlijk anders. Een studiekeuze is niet niks namelijk. Deze onzekerheid verdween al bij de eerste afspraken. Ik mocht leuke opdrachten doen, en heb vooral veel gekletst! Al snel leerde mijn coach mij goed kennen en wist ze een heel interessant lijstje samen te stellen met mogelijke studies. In eerste instantie voelde dat heel raar, dé keuze zat hier namelijk tussen, maar ik had nog geen idee wat. Na een zorgvuldige overweging heb ik toen voor Business Innovation gekozen, en tot nu toe geen enkele seconde spijt van gehad.   

Waar gaat de studie over die je gekozen hebt?
Business Innovation is een vierjarige bachelor waar je op een praktische manier kennis maakt met de markt van ontwikkeling en innovatie. In het eerste jaar ben ik vooral kennis gaan maken met een innovatieproces aan de hand van real-life cases. In andere woorden: je leert bij deze studie oplossingsgericht denken zodat er geen enkel probleem is wat jij niet kan aanpakken.  

Wat vind je leuk aan je studie?
De opleiding die ik nu volg is praktisch, creatief en ondernemend gericht; precies wat bij mij past. Je kiest zelf waar de nadruk ligt. Ik ben een creatieveling die niets liever doet dan kletsen. De studie omarmt deze kwaliteiten en stimuleert mij om die nog meer te ontwikkelen. Alles wat ik leer zou ik kunnen gebruiken. Er zijn geen toetsen of dikke boeken die ik uit mijn hoofd moet leren, maar projecten die echt impact maken. 

Wat vind je minder?
Mijn vooropleiding was (deels een tweetalig) vwo, en toch heb ik gekozen om een HBO opleiding te doen. Ik ben nog steeds heel erg blij met deze keuze, zeker als ik verhalen hoor van mijn vrienden lijkt het alsof de uni het helemaal niet is voor mij. Wat hierdoor wel gebeurde is dat ik een grote voorsprong had op de meeste studiegenoten. Het eerste jaar ging me nogal makkelijk af. Misschien wel te makkelijk. Even twijfelde ik hierdoor. Maar al snel ging die twijfel weg en genoot ik van de extra vrije tijd die ik had omdat ik voorgaande jaren hard heb gewerkt. 

Hoe gaat het met je studie?
Ik heb mijn propedeuse cum laude behaald in het eerste jaar en net mijn tweede jaar succesvol begonnen. Ik ben een traject gestart waar je leert StartUppen. Vet gaaf! Want ik ben nu mijn eigen onderneming aan het opzetten. Het leuke hieraan vind ik dat ik zelf bepaal waar de lat ligt, dus hoeveel ik uitgedaagd word. Hoe harder je werkt hoe meer je eruit haalt en dat zijn niet alleen mooie cijfers en een diploma. Ik kijk heel erg uit naar de rest van het jaar! 

In hoeverre voel je je op je plek in de studie/ hoe kijk je terug op je keuze?
Ik voel me super op mijn plek bij Business Innovation, en door de super praktische aanpak heb ik ook veel zin om straks geld te gaan verdienen met de kennis die ik nu opdoe. De zekerheid die ik nu voel heb ik geen moment gevoeld tijdens het traject. Dat kan ook niet, alles is spannend namelijk. Maar ik was zeker genoeg om de keuze te maken en gelukkig heb ik dat gedaan. Ik ben ontzettend blij dat ik via dit studiekeuze traject de opleiding van m'n dromen heb gevonden! 

MEER ERVARINGEN

Econometrie, Rijksuniversiteit Groningen

Femke Schat

Bèta Gamma, Universiteit van Amsterdam
Utrecht

Marit van den Helder

Vastgoed en Makelaardij, Hanze Hogeschool
Utrecht

Sofia Cola