ERVARINGEN

Communicatie & Multimedia Design (CMD), Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)

Rik Freriks

Met welke reden ben je het studiekeuzetraject begonnen? Ik ben begonnen met het studiekeuzetraject omdat ik geen flauw idee had wat ik wilde studeren. Ik was al begonnen aan 2 opleidingen die mij interessant leken, maar uiteindelijk toch niet de juiste keuze waren. Toen vond ik StudiekeuzeOpMaat en besloot ik een traject te beginnen.

Wat kwam er uit het traject? Uit het traject kwam ik terecht op één opleiding die ik al eerder had bekeken maar waar ik niet zeker over was, CMD (Communicatie & Multimedia Design) en ICT. Ik heb uiteindelijk gekozen voor CMD en heb er nu geen spijt van.

Waar gaat de studie over die je gekozen hebt? En wat vind je leuk aan je studie? CMD is een opleiding die ik het best kan omschrijven als 'grafisch ontwerp', het creëren van dingen zoals logo's, advertenties en veel ontwerpen. Het is veel praktijk werk en wat minder theorie, iets wat mij aanspreekt. Ik ben nooit goed in het zitten en leren geweest en was altijd meer van het doen. Ik vind het ook heel fijn dat ik veel vrijheid krijg in wat ik wil maken/doen maar ook in wat ik kan leren.

Wat vind je minder?Het enige wat ik minder vind tot nu toe is dat het curriculum van mijn opleiding op mijn school is aangepast sinds het schooljaar dat ik begon en er dus nog veel niet in orde is en in het algemeen de opleiding een chaos was in het eerste jaar. Dit is iets waar ik mij niet van bewust was voordat ik de opleiding begon, maar ik kon er niet veel aan doen gezien ik niet langer wilde wachten met het beginnen van een opleiding en de eerstvolgende school 2x zo lang reizen was voor mij.

Hoe gaat het met je studie?Op dit moment gaat mijn opleiding goed, ondanks de chaos van een nieuw curriculum dat nog niet op orde is, heb ik mijn propedeuse in 1 schooljaar behaald en ga ik met goede moed richting het 2e schooljaar. Ik voel mij op dit moment thuis op de juiste plek en ben heel blij met mijn keuze voor deze opleiding, maar ook dat ik hulp heb gezocht met het zoeken naar de juiste opleiding.

MEER ERVARINGEN

Informatiekunde, Universiteit Utrecht

Eise de Vries

Biologie/Life Science & Technology
Rijksuniversiteit Groningen

Huib de Jong

Industrieel Ontwerpen
Technische Universiteit Delft

Paula van den Boer