ERVARINGEN

Master: Nationalism Studies, Central European University in Budapest

Steef van Gorkum

Studiekeuzetraject: Na mijn HBO Bachelor Journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede heb ik eerst een jaar gewerkt. In dat jaar (eind 2012) kwam ook mijn boek “De twee jaar nadat” uit bij uitgeverij Lemniscaat. Maar begin 2013 begon het toch te kriebelen en wilde ik op zoek naar een universitaire masterstudie. Ik had een aanbod van de Central European University in Budapest afgeslagen omdat ik niet twee jaar naar het buitenland wilde (te lang, te spannend) en wilde met StudiekeuzeOpMaat kijken welke doorstroomopties er binnen Nederland waren.

Resultaat: Nationalism Studies aan de Central European University in Budapest.

Hoe gaat het nu? De gesprekken met mijn coach hielpen me om een overzicht te krijgen van leuke masters in Nederland. Maar ze zetten mij ook opnieuw aan het denken: had ik Budapest niet te snel afgewezen? Uiteindelijk bleef ik zitten met twee studies die allebei goed bij me pasten; één in Nederland en één in Hongarije. Ik verkoos op het laatste moment toch Budapest boven Amsterdam en dat is een prima keus geweest. CEU is een hele goede school. Af en toe een tikje elitair – daar moet je tegen kunnen – maar ze helpen je bij alle moeilijkheden die je als student in het buitenland tegen komt. En de opleiding Nationalism Studies is heel interessant. Het programma is enerzijds heel breed, met een combinatie van geschiedenis, politicologie en sociologie, en anderzijds ga je soms juist heerlijk specifiek op onderwerpen in. Ik heb het erg naar mijn zin gehad: zowel op mijn studie als in de prachtige stad Budapest!

In 2018 ben ik afgestudeerd en aan het werk op de online redactie van Wageningen University & Research. Ook ben ik nog steeds part-time aan het schrijven; columns van mij verschijnen momenteel onder andere op Lazarus.nl (Steef van Gorkum leerde van zijn vader dat kerkmuren niet bestaan) en ik hoop in 2019 mijn tweede roman uit te brengen.

Inmiddels is het 2021. Ik werk nog steeds bij de WUR (Wageningen University & Research) als redacteur. Mijn tweede roman 'Precies zoals het was' komt binnenkort uit en is te bestellen via mijn site.

MEER ERVARINGEN

Informatiekunde, Universiteit Utrecht

Eise de Vries

International Bachelor of Communication and Media (IBCoM), Erasmus Universiteit Rotterdam

Zazala Quist

Economie en Recht (Mr Drs programma), Erasmus Universiteit Rotterdam

Femke Diepenbroek