Afgelopen week zijn we gestart met de interne opleiding voor 2 nieuwe coaches die ons netwerk komen versterken. Het is een voorrecht dit te mogen en kunnen doen en om te ervaren hoe bijzonder ons werk is. Ook al ben ik dagelijks bezig met onze methodiek en met het begeleiden van jongeren bij het proces van hun studiekeuze, juist tijdens deze opleiding merk ik weer eens hoeveel er allemaal bij komt kijken!

Sinds 2009 werk ik al als studiekeuzecoach en het blijft me boeien. Want de jongeren zelf veranderen, de studies veranderen en de tijden veranderen. Ook wij  studiekeuzecoaches moeten ons blijven verdiepen en aanpassen.

Nieuwe dingen leren

In deze tijd merk ik dat veel jongeren het steeds lastiger vinden om te kiezen. Risico’s willen ze zoveel mogelijk vermijden. En ze willen zeker weten dat de gekozen studie de juiste is. Perfectionisme bij het maken van de studiekeuze ligt op de loer.

Kun je een perfecte, veilige keuze maken? Naar mijn idee niet. Je gaat onder andere studeren om nieuwe dingen te leren en je brein te ontwikkelen. Juist in deze snel veranderende tijden, zullen werknemers zich steeds sneller moeten aanpassen aan technologische, maatschappelijke, economische, of milieutechnische ontwikkelingen. Naast de grote vraag naar vakmensen, hebben we ook mensen nodig die out of the box kunnen denken. Die de vele complexe problemen waar onze maatschappij mee geconfronteerd wordt, het hoofd kunnen bieden. Door nieuwe wegen te bewandelen, door dingen anders te durven doen. En deze mindset wordt gevormd in de studietijd.

Daar kunnen jongeren al mee starten tijdens het maken van de studiekeuze. En wij proberen ze daarin te stimuleren door ze in aanraking te brengen met een groot palet aan studierichtingen, om vandaar uit die studie te selecteren die hen het meest boeit, uitdaagt en motiveert om zich voor in te zetten.

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken