Afgelopen week organiseerden vier coaches van  StudiekeuzeOpMaat een inspiratie dag “met het oog op de toekomst” voor de leerlingen van 4 havo en 5 vwo van de middelbare school Laar & Berg in Laren.

Doordat de buitenland reizen dit jaar niet doorgingen was voor 4 havo en 5 vwo ruim de tijd voor een inspirerend dagprogramma.

Wij hebben een afwisselend programma aangeboden, waarmee de leerlingen inzicht kregen in wat er allemaal bij komt kijken om (later) tot een studiekeuze te komen; door ze te inspireren, motiveren en te stimuleren om de eerste stappen in dit zoekproces aan te gaan.

We gaven vier roulerende workshops tegelijkertijd. Zo konden we de klassen in kleinere groepen verdelen, en de leerlingen met verschillende werkvormen aan de slag laten gaan.

Wat was het leuk; voor de leerlingen en ook voor de coaches. Opvallend was hoe enthousiast de leerlingen waren, en hoe bereidwillig ze waren om met alle oefeningen mee te doen. Het viel ons ook op hoe spannend het voor velen is om nu ( 1,5 jaar voor het eindexamen) al bezig te moeten zijn met hun toekomst. Een enkeling heeft al een idee van wat hij of zij wil gaan doen, de meesten nog niet. En dat is helemaal nog niet erg maakten we hen duidelijk.

We leerden ze dat het in eerste instantie van belang is goed in kaart te brengen wie je bent, en wat je interessant vindt. Om vandaaruit goed inhoudelijk te kunnen gaan oriënteren.

Bent u decaan en nieuwsgierig naar wat wij voor úw leerlingen kunnen betekenen? Neem contact met ons op, dan maken we graag voor uw school ook een mooi  programma “op maat”!

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken