Kort geleden werd ik gebeld door Pia (niet haar echte naam). Ze vroeg: “ken je me nog?”

Natuurlijk zei ik, ik weet nog precies wie je bent. Alweer 7 jaar geleden heb ik haar begeleid bij haar studiekeuze. In de tussentijd appten we nog weleens. Eerst om te vragen hoe het ging met haar studie en later om te vragen of ik iemand aan haar mocht linken. Want naast alle informatie die aanstaande studenten kunnen krijgen op open-dagen, meeloop-dagen en proefstudeer-dagen, is het soms heel fijn om met iemand in contact te komen die iets studeert waar jij ook interesse in hebt. Zo heeft Pia meerdere keren eindexamen-leerlingen die bij mij een studiekeuzetraject volgen aan de telefoon gehad voor specifieke vragen over haar studie.

Inmiddels is Pia afgestudeerd en al een paar jaar aan het werk. “Waar bel je me voor?” Ze vroeg me of ik iemand wist die haar kan begeleiden in haar zoektocht naar een nieuwe baan.In haar huidige baan is ze tegen een aantal dingen aangelopen die ze eens even tegen het licht wil houden. Ze wil zich niet zomaar in een nieuw avontuur storten. Maar eerst echt de tijd nemen om te kijken welk werk en wat voor soort functie en bedrijf nu ècht bij haar past.

“Ja hoor”, zei ik, “dat kan ik zelf!”

Inmiddels zijn we al een paar keer bij elkaar gekomen. Hebben we de draad weer opgepakt, en hebben we een aantal dingen op de rit gezet. Pia heeft in de afgelopen jaren diverse stages en banen gehad. Door te benoemen welke werkzaamheden haar veel voldoening gaven, en welke haar juist veel energie kosten, tegen welke werkzaamheden ze opzag, maar uiteindelijk toch goed kon volbrengen, en te benoemen wat ze juist miste in haar werk, wordt het haar steeds duidelijker waar haar kracht ligt, en in welke richting haar potentie ligt die ze kan ontwikkelen. Zij ervaart het als een grote steun om dit zo met mij te doen, en ik vind het een feestje om met haar te mogen werken. Ik weet zeker dat het haar gaat lukken om een baan te vinden waarin ze haar kwaliteiten kan ontwikkelen, en waar ze zich nog verder kan ontwikkelen. Ik zie haar per keer zelfverzekerder praten over wat ze wel of juist niet wil gaan doen. En hoe beter je dit van jezelf weet, hoe makkelijker het is om daar de juiste baan bij te zoeken.

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken