Zo voelt het dus
Er is geen moment in mijn leven geweest waarop ik me beter kan voorstellen hoe mijn studie- en loopbaankiezers zich voelen dan nu.
Het is begin Maart, het moment waar ik naar uitgekeken heb maar ook weer helemaal niet. Er gaat iets groots gebeuren in mijn leven: verhuizen, weg uit Amsterdam. Ik ga mijn dierbare, mooie plek verlaten, de veilige Nederlandse haven die we vonden na een verblijf van 16 jaar buitenland. De plek waar onze jongste twee kinderen nog thuis gewoond hebben en waar het altijd een zoete inval was van de andere twee, met eindeloos veel vrienden die meekwamen.

Maar ook de plek waar ik heel veel jonge mensen hun eerste stappen heb zien maken richting zelfstandigheid en een nieuwe toekomst. Gewoon aan de keukentafel…

Een nieuwe omgeving
Nu gaat er een periode van zoeken naar een nieuw huis beginnen. Net als mijn klanten voel ik me gespannen: ik heb heel veel dromen en wensen, maar de realiteit is dat niet alles zomaar kan.  Dus moet ik proberen niet te veel aan de ‘beren op de weg’ te denken, maar echt dichtbij mezelf, onszelf te komen. Om van daar uit alle mogelijkheden te verkennen en te toetsen.

Wat zou ik graag willen dat ik het al wist, want alhoewel de toekomst helemaal open ligt is het ook pijnlijk om naar de buitenwereld een vaag verhaal te hebben. Vrienden en familie proberen mee te denken, maar hoe lief het ook bedoeld is het roept meer onzekerheid op. Ik spreek mezelf tegen, omdat ik vaak maar wat roep als me iets gevraagd wordt: wil je nou wel of niet in Amsterdam blijven? wel of niet helemaal buiten wonen? oost, midden of west Nederland?

Een tussenjaar
Ik weet het echt nog niet en daarom gaan we een jaartje huren op een heel mooi plekje in het midden van het land. Een plek waar wij kunnen onderzoeken hoe het is om buiten de stad te wonen en of dat bij ons past. Ik zie het als een ‘GAP-year’, maar ik weet wel dat de zoektocht de focus moet zijn dit komende jaar.

Mijn mobiele kantoor reist met me mee, iedereen die dat wil kan gewoon bij mij terecht, via zoom of aan de keukentafel (als het weer kan) op de Langbroekerdijk 14 in Driebergen-Rijssenburg

En in Amsterdam?
Karin Kohnstamm  en Suzanne van Nimwegen  blijven onze twee coaches in Amsterdam
Dus er is altijd iemand in de buurt die je kan helpen.

Dag Amsterdam, dag lieve mooie dappere, dierbare kiezers, het was een mooie tijd!

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken