door Deirdre van Schaardenburg

Afgelopen weekend kwam ik een van mijn eerste Studiekeuze klantjes tegen. Zes jaar geleden klopte ze bij me aan en mocht ik haar begeleiden in haar zoektocht naar een passende studie. Een intensief traject waarbij ik haar goed leerde kennen. Natuurlijk was ik reuze benieuwd hoe het nu met haar ging.

Ze vertelde vol enthousiasme dat ze deze zomer haar studie IBA (International Business Administration) bij de VU had afgerond met een Finance Master en nu al een goede baan had gevonden. Ik ben zo trots op haar!

We memoreerden dat ze destijds gekozen had voor de Engelstalige IBA aan de VU, maar helaas niet door de selectie was gekomen. Het beste alternatief voor haar was de Nederlandstalige studie Bedrijfskunde. Ze was daar net 2 weken mee bezig, toen ze een telefoontje kreeg dat ze alsnog kon instromen in het Engelstalige programma.

Vol twijfels belde ze me met de vraag of ze dat wel moest doen. Ze was tenslotte net begonnen, had nieuwe studiegenootjes ontmoet en zag er duidelijk tegenop weer te veranderen. Ook was ze bang dat zij het Engelse niveau toch niet aan zou kunnen. Na een goed en constructief gesprek waar we alle voors en tegens tegen elkaar afwogen, besloot ze toch over te stappen.

Ze zei me nu zo blij te zijn met de destijds gemaakte keuze! Het was de eerste 2 maanden wennen geweest om alles in ’t Engels te doen, maar al snel weet je niet beter en kostte dit haar totaal geen moeite. Ze was duidelijk uitgegroeid van een jong, beschermd en onzeker meisje in een zelfbewuste jonge vrouw.

Wat is het toch bijzonder om te horen welke ervaringen zijn opgedaan! Zeker als die zo positief beleefd worden. Na haar succes gewenst te hebben met haar nieuwe baan, namen we afscheid. Ik hoop snel weer van haar te horen..

Mijn agenda loopt alweer aardig vol met afspraken met jongeren die nog maar net zijn begonnen met hun zoektocht naar de juiste studie. Wat zal de toekomst voor hen in petto hebben?

Kijk voor meer ervaringsverhalen van jongeren die bij ons een Studiekeuzetraject gevolgd hebben op onze site onder Hoe gaat het met?

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken