Na een raar voorjaar, met name bepaald door Corona, met vele onzekerheden, waarin alles anders ging dan anders,  zijn we dan toch  de zomervakantie ingestruikeld.

De eindexamens zijn achter de rug, diploma’s gehaald, studiekeuze is gemaakt  op basis van de beschikbare voorlichting. Er zijn vele initiatieven ontwikkeld om toch aan goede voorlichting te komen, zie blog dd. 6 april jl

Ondanks dat kan het zijn dat de matching online toch erg tegen viel. Of  dat je een negatief advies van de opleiding kreeg. En ook al is dat niet bindend, dan kan de twijfel toch ineens toeslaan of je toch wel echt de goede studiekeuze hebt gemaakt………….? Wat volgt er dan meestal? In onze dagelijks werk met studiekiezers zien wij vaak, dat er in dit soort situaties acute studiekeuzestress ontstaat. Zeker bij de studiekiezers die al één of twee keer een nieuwe studie zijn begonnen. De kans op paniekvoetbal is dan groot, in het wilde weg een studie kiezen, om maar van het vervelende gevoel af te zijn.

Wat  kun je doen? Even pas op de plaats maken!

Neem de tijd te om een aantal zaken op een rijtje te zetten.

Bedenk waarom je op deze studie uitkwam, wat sprak je erin aan, wat was je toekomstbeeld van deze studie. Als je om gegronde redenen je keuze hebt gemaakt, is er weinig reden tot paniek. Je kunt de twijfels wijten aan de spanning die hoort bij het nemen van de grote volgende stap.

Bij diegenen die al een studiekeuzetraject hebben gevolgd, helpt het om nogmaals alle stappen te doorlopen die er gemaakt zijn in het traject. Dit is vaak al geruststellend genoeg.

Kom je er niet uit, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van de coaches van StudiekeuzeOpMaat. Ook deze zomer is er altijd wel een coach aanwezig die jou op korte termijn kan helpen met het maken van een weloverwogen en bewuste studiekeuze. Met behulp van enkele coachingsgesprekken of een kortdurend, intensief studiekeuzetraject. (www.studiekeuzeopmaat.nl)

Mede namens de andere coaches van StudiekeuzeOpMaat wens ik alle studiekiezers een mooie, zonnige en stressvrije zomervakantie toe!

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken