Let op het is bijna 1 februari!

Zit je in je eerste jaar van een HBO of Universitaire studie, dan is nú het moment om in te schatten of je denkt dit studiejaar genoeg punten te kunnen halen om door te mogen gaan met je studie (Bindend Studie Advies).  Weet jij al hoeveel punten dat zijn voor jouw studie? In de meeste gevallen ligt dit rond de 45 studie punten, in een enkel geval zijn dat de volledige 60 punten die er te halen zijn (zoals bij de Erasmus Universiteit).

Heb je nog weinig punten gehaald, maar vind je de studie van je keuze wel leuk en bij je passen, dan kan je je vóór 1 februari officieel uitschrijven bij Studielink en mag je wèl weer dezelfde studie starten bij dezelfde instelling in september dit jaar.

Om daar zeker van te zijn check dan bij je zelf de volgende vragen (uit de blog ‘Past deze studie wel bij mij’ van collega Annette Lehman)
1. Waarom heb je voor deze studie gekozen?
2. Als je even niet naar je resultaten kijkt, klopt je motivatie dan nog?
3. Besteed je wel voldoende tijd aan je studie?
4. Leer je efficiënt qua tijd?
5. Beheers je de studievaardigheden die nodig zijn bij je studie?

Soms zijn er speciale omstandigheden waarom iemand niet in staat is om de benodigde punten voor het BSA te halen. Dan moet je denken aan een ernstige ziekte of een overlijden in de familie. In deze situatie kan soms een uitzondering voor je worden gemaakt om toch door te mogen studeren. De student moet in dit geval tijdig contact opnemen met de studentendecaan. Hij kan ervoor zorgen dat er eventueel een andere regeling komt en je niet aan het BSA hoeft te voldoen. Er zijn overigens ook regelingen voor topsporters.

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken